Romania Boxer Club
» Acasă
» Standardul rasei
» Statutul / Regulamente
» Manifestări chinologice
» Crescători
» Monte
» Cuiburi / Pui
» Reproducție
» Articole, informații și actualități
» Înscriere expoziții
» Istoricul rasei
» Comitetul director
» Formulare, cereri, taxe
» Galerie imagini
» Linkuri
» Forum
» Contact
» Boxer Rescue

 

Ultimele imagini introduse

Aceasta pagina a fost accesata de 3819 ori

Natures Protection

Comunicat al BK München - boxerii albi

COMUNICAT al BK München

in ceea ce priveste subiectul "boxerii albi"

2 Ianuarie 2012


Dupa cum ne amintim cu totii, parerile la nivel de individ, proprietar, crescator sau club de rasa din toata lumea in legatura cu acest subiect sunt impartite, asa cum se obisnuite - pro sau contra. Rumoarea si nelinistile privitoare la aceasta iminenta (la acea vreme) modificare de Standard a tinut acest subiect pe prima pagina a site-urilor de club, revistelor sau forumurilor de specialitate din Europa, incepand din anul 2010. Nu mai exista nimeni care sa nu fie convins (sau ingrijorat) ca vom avea posibilitatea sa folosim in reproductie Boxeri de culoare alba. Crescatori din intreaga Europa erau, fie entuziasmati de noile posibilitati de reproductie care se intrevedeau in viitorul rasei, fie ingroziti ca imaginea rasei urma sa fie distrusa prin aceasta noua modificare a Standardului.

Nu trebuie sa uitam nici factorul "sentimentalism", care nu avea nicio legatura cu tehnica in reproductie, indus de activistii drepturilor animalelor, dar care a jucat un rol deosebit de important in aceasta miscare si promovarea acestei initiative.

Toate acestea s-au realizat la nivel de "culise", fara a se solicita prezentarea de pareri oficiale ale cluburilor de rasa membre ale ATIBOX (astfel cum s-a intamplat si la momentul modificarii Standardului pentru excluderea Boxerilor cu coada si/sau urechile taiate), deoarece, chiar daca interesul pentru rasa il avem cu totii, Germania este patronul rasei si al Standardului, nefiind obligata sa asculte vocile pro si contra ale celorlalti interesati, ci doar sa-si urmeze procedura obisnuita pentru modificarea Standardului.

 

Iata care este procedura care trebuie urmata de BK pentru modificarea Standardului rasei (in cazul de fata, pentru reintroducerea in Standard a Boxerilor albi):

(multumim pentru informatii prietenului nostru membru simpatizant, Bernhard Knopek)

In cadrul Adunarii Generale a BK, 2/3 din cei prezenti trebuie sa decida PENTRU modificarea Standardului in sensul reintroducerii Boxerilor albi. Adunarea Generala a BK este formata din delegatii (presedintii) grupurilor regionale - 18 persoane - si Comitetul Director al BK - 7 persoane. Fiecare persoana are dreptul la 1 vot. Dupa votul pozitiv a 2/3 dintre participanti, BK solicita VDH aprobarea modificarii de Standard (o formalitate, in general), iar, mai departe, VDH solicita aprobarea FCI (de asemenea o formalitate).

 

In deschiderea prezentarii comunicatului Clubului German de Boxer, reamintim faptul ca, la inceputul anului 2011, la Adunarea Generala a Clubului German de Boxer (BK München) s-a decis ca, inainte de a se proceda la reintroducerea in Standard a culorii alb pentru rasa Boxer si acordarea dreptului de reproductie a/cu Boxeri albi, este necesar a se efectua 25 de "monte test", pentru a se putea obtine informatii chinotehnice in legatura cu ce s-ar putea intampla daca s-ar ingadui acest lucru. Toti puii rezultati din aceste monte, indiferent ca ar fi fost vorba de albi, galbeni sau tigrati, urmau a fi testati auditiv (pentru a se exclude posibilul pericol referitor la relatia culoare alb - surzenie). Adunarea Generala a BK a decis la acel moment ca aceste "monte test" vor fi supuse aprobarii VDH (Asociatia Chinologica Nationala din Germania). Nu s-a stabilit pe ce perioada de timp s-ar fi realizat aceste monte, astfel ca, in momentul in care aceste monte s-ar fi terminat (1, 2, 3, 5 ani), s-ar fi evaluat rezultatele si s-ar fi decis in legatura cu modificarea Standardului pentru reintroducerea Boxerilor albi in reproductie.

 

 

 

In finalul articolului nostru, prezentam Comunicatul BK München

in ceea ce priveste subiectul "boxerii albi":

 

Cu o  zi inainte de ultima Adunare Generala a Boxer Club München (BK), Consiliul Director al BK a primit dispozitie de la presedintii cluburilor regionale sa solicite VDH (Asociatia Chinologica Nationala din Germania) aprobarea a 25 “monte test” cu Boxeri albi.
Solicitarea trimisa urgent, pe 25 Februarie 2011, nu a primit niciun raspuns de la VDH timp de saptamani si luni de zile.


Dupa apeluri repetate ale presedintelui chinotehnist si ale primului presedinte al VDH am primit un scurt raspuns din partea acesteia, prin adresa din data de 31.08.2011: Comisia chinotehnica a VDH inca trateaza subiectul solicitarii, insa exista mari temeri privitoare la necesitatea efectuarii acestor monte test.


Dupa aceasta, nu am mai primit nicio reactie din partea VDH de-a lungul a saptamani si luni, astfel incat am staruit din nou in incercarea de a primi un raspuns.


Prin adresa din data de 15.12.2011, am primit urmatorul raspuns din partea VDH:
1.    Comisia chinotehnica a VDH a tratat din nou solicitarea BK la adunarea sa din 6 Noiembrie 2011 si a observat ca: In baza documentatiei si informatiilor furnizate de BK, VDH nu poate face recomandarea montelor test!
2.    Daca BK inca staruie in solicitarea sa, aprobarea VDH va fi data in urmatoarele conditii:
a)    10 monte test boxeri albi x boxeri galbeni/tigrat
b)    Femelele utilizate nu trebuie sa se afle in relatie de rudenie apropiata
c)    Montele test nu vor incepe pana cand participarea subiectilor nu este sigura (angajamentul crescatorilor/proprietarilor respectivi este necesar pentru a confirma ca cele 10 monte sunt sigure)


Atat in ceea ce priveste raspunsul VDH. Trebuie sa se observe ca dispozitia delegatilor grupurilor regionale din anul 2011 nu poate fi dusa la indeplinire. Ar fi necesar sa se testeze aceste combinatii de monte pe o perioada de 3 generatii, ceea ce este imposibil sa se efectueze prin numarul de monte aprobat de catre VDH. De asemenea, conditia potrivit careia proprietarii/crescatorii ar trebui sa confirme in avans examinarea medicala a puilor rezultati (fara nicio exceptie) nu poate fi dusa la indeplinire. In al doilea rand, subiectii albi ar trebui supusi testelor auditive pentru depistarea surzeniei, alaturi de testele de sanatate obisnuite (displazie, inima, spondiloza). Mai mult decat atat, cuiburile rezultate ar putea dobandi numai “pedigree-inregistrate” (LIR), deoarece ei nu au fost obtinuti in conformitate cu Standardul rasei.


Pentru toate aceste motive, in acest moment, Consiliul Director al BK considera ca fiind terminat subiectul “Boxerii albi in reproductie”, iar dispozitia delagatilor cluburilor regionale ca fiind realizata.
Daca noi cunostinte sau necesitati vor aparea in viitor, subiectul va fi inregistrat in cadrul BK printr-o noua dispozitie pe calea unei adunari generale, si apoi supus la vot.

Consiliul Director al BK


 

Pentru lectura, va recomandam si:

Modificarea Standardului pentru acceptarea Boxerilor albi? (de Natacha Moscoso)

Este la modă Albul (de Franco Marzo)

 

Sursa Comunicatului: Site-ul BK Munchen


Un articol de Ioana Milea


BCC, 21/01/2012


Romania boxer club logo Asociatia chinologica internationala Federatia chinologica internationala
Kennel.ro Romanian dog breeders, Canise din Romania, Crescatori de caini de rasa     The contents of all material available on this Internet site are copyrighted by RomaniaBoxerClub.ro unless otherwise indicated. The content may not be reproduced, disseminated, published, or transferred in any form or by any means, except with the prior written permission of RomaniaBoxerClub.ro.    
Rss Feed